Mazak VCE-600 on uusi koneistuskeskusten aloitustason malli

Mazak VCE-600 on tehokas ja nykyaikainen koneistuskeskus

Yamazaki Mazak tuo tänä vuonna markkinoille Euroopassa valmistettavan edullisen VCE-sarjan, joka on uusi koneistuskeskusten aloitustason malli (Standard Line). VCE-sarjassa on uusi Mazatrol SmoothEz -CNC-ohjaus ja koneeseen saatavien erikoisvarusteiden määrää on rajattu. Suomalaisille asiakkaille tuttu VCN-mallisto (Performance Line) jää edelleen tuotantoon ja myös VCN-mallit uudistuvat vuoden 2022 kuluessa.

Kosketusnäytöllinen Mazatrol SmoothEz

Mazak asetti riman korkealle kehittäessään uutta aloitustason CNC-ohjausta. Tavoitteena on säilyttää peruskoneiden vaatima kilpailukykyinen hintataso, mutta samalla tuoda käyttäjäkokemus nykyaikaiselle tasolle. Mazatrol SmoothEz -CNC-ohjauksessa on korkealaatuinen kosketusnäyttö, kuten aikaisemmin lanseeratussa SmoothG-ohjauksessakin on. Kosketusnäytön käytettävyys ja käyttövarmuus ovat osoittautuneet erinomaisiksi teollisessa ympäristössä.

Mazatrol SmoothEz -CNC-ohjaus tarjoaa vakiona muun muassa seuraavat ominaisuudet:  

  • 15 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö
  • täysi näppäimistö (kosketusnäyttö)
  • G-koodiohjelmointi (EIA/ISO)
  • Mazatrol-kielinen vuorovaikutteinen ohjelmointi
  • ohjelmointia helpottavat valmiit työkierrot (Ez-Machining)
  • suomenkielinen käyttöliittymä
  • kappaleen 3D-mallin käyttö ohjelmoitaessa (liitettynä Smooth CAM Ai)
  • älykäs lämpötilakompensointi (ITS)
  • helppokäyttöinen ja nopeasti omaksuttava intuitiivinen graafinen käyttöliittymä

Mazak VCE-600 koneistuskeskus varustellaan tuotanto-, tuottavuus- ja mittauspaketeilla

Ensimmäisenä uudesta mallisarjasta on lanseerattu malli VCE-600, joka on jo vakiona hyvin varusteltu. Konemallin numero tarkoittaa laajaa 600 millimetrin Y-akseliliikettä. VCE-600 koneistuskeskuksessa on vakiona 12 000 k/min nestejäähdytetty hihnaton kara, joka soveltuu monien erilaisten materiaalien tehokkaaseen koneistukseen. VCE-600 malliin on myös saatavana optiona valmiiksi mietittyjä ja hinnaltaan kilpailukykyisiä lisävarustepaketteja.

Tuottavuuspaketti sisältää esimerkiksi paineilman (säästöajoituksella) pyörivän työkalun läpi, siirrettävän käsipyörän ja 8 MB lisämuistin.

Tuotantopaketti 1 on vakiovaruste ja sisältää muun muassa 5 bar jäähdytysnesteen työkalun läpi. Tuotantopaketit 2, 3 ja 4 ovat taas paketteja, joissa valitaan korkeampi paine (20 bar) jäädytysnesteelle työkalun läpi ja päätetään samalla oikea lastunkuljetin koneistettavan materiaalin ja volyymin mukaan. Lastunkuljettimen valmistajan voi valita useista eri laatumerkeistä; Mazakin Euroopan tehtaalle lastunkuljettimia toimittavat Cromar, LNS ja Mayfran.

Valittavana on myös kaksi erilaista nykyaikaista mittauspakettia erittäin kohtuulliseen hintaan. Mittauspaketti 1 sisältää langattoman työkalun mittauksen (Renishaw RTS) ja mittauspaketti 2 lisäksi Renishaw RMP60 -työkappaleen mittauksen helppokäyttöisine makro-ohjelmistoineen (Renishaw Set & Inspect). VCE-600 koneen tärkeimmät tekniset tiedot ovat seuraavassa taulukossa

Tutustu uuteen VCE-600 -koneeseen Mazakin nettisivuilla