Ilmastoinninhuolto

Ecotechnics on Euroopan johtavia ilmastoinnin huoltolaitteiden valmistajia. Lukuisten patenttien ja innovaatioiden myötä laitteet ovat yhä monipuolisempia ja käyttäjäystävällisiä.

Ecotechnicsin valikoimassa on ilmastoinnin huoltolaitteita eri hintaluokkiin ja eri lähtökohtiin. Laitteita on sekä R134a- että HFO1234-kaasulle. Suuren suosion on saanut yhdistelmälaite Twin-Pro, jossa molemmille kaasuille on täysin omat järjestelmänsä. Sekä vanhalle että uudelle kaasulle löytyy laitteita perusmallista paremmin varusteltuun malliin.

Malli
Kylmäaine
Näyttö (”)
Venttiilien käyttö
Öljysäiliöt
Väriainesäiliöt
Letkut (m)
Ajoneuvotietokanta
Hybridi-toiminto
Typpitesti
Kaasuntunnistus
Wifi-valmius
Huuhtelusarja
Vuototesti alipaineella
Alipainepumppu (l/min)
Kompressori (HP)
ECK NEXT
R134a tai R1234yf
4.3
Manuaalinen
1 täytettävä
3
x
Optio
x
Optio
x
51
1/3
ECK FLAG
R134a tai R1234yf
7
Automaattinen
2 täytettävää hermeettistä
1 täytettävää hermeettistä
3
x
x
x
Optio
Optio
Optio
x
100
1/3
ECK TWIN 12
R134a + R1234yf
7
Automaattinen
2 täytettävää hermeettistä
2 täytettävää hermeettistä
3
x
x
x
Oprio
x
Optio
x
100
2×1/3
ECK BUS PRO
R134a
LCD
Manuaalinen
1 täytettävä
1 täytettävä
6
x
x
170
21cc
ECK LAND
R134a tai R1234yf
LCD
Manuaalinen
1 täytettävä
6
x
51
1/3

Kaikki laitteet ovat ns. täysautomaatteja ja toimitetaan suomenkielisellä ohjelmalla. Varusteiksi on saatavana tarpeen mukaan esim. typpitarkastusohjelma, huuhteluohjelma, ilmastoinnin diagnosointiohjelma, ajoneuvotietokanta, pidemmät huoltoletkut tai ”hybridi-toiminto” (letkujen huuhtelu).

Liikkuvaan huoltokäyttöön on tarjolla ECK LAND, joka on suunniteltu yhteistyössä Caterpillarin kanssa. Laite on kooltaan pienempi ja näin ollen on yhden henkilön nostettavissa huoltoautoon.

Varusteet

Huoltolaitteisiin on saatavana pidemmät (6 m) letkut, jos laitetta ei saada ihan ajoneuvon viereen. Öljyt ja väriaineet on tarjolla molemmille kylmäaineille joko erillisinä tai ns. universaali-tuotteina. Universaali käy molemmille kylmäaineille.

Vuodontarkastuksiin löytyy elektronista haistelijaa tai UV-lamppuja. Typellä tarkastaminen on nykyisin yleistä, koska tällöin kylmäainetta ei hukata turhaan mahdollisesta vuodosta. Tähän tarkoitukseen on tarjolla typpipullolle tarkoitettu täydellinen mittari-kärrysarja.

Moni automerkki vaatii tänä päivänä ilmastointijärjestelmän huuhtelun, jos esim. kompressori vaihdetaan. Järjestelmän toiminnan kannalta huuhtelu on syytä tehdä tällöin joka tapauksessa. Toimenpiteeseen löytyy erillinen huuhtelusarja, joka sisältää oman kylmäainelisäsäiliön. Lisäsäiliöllä saadaan nostettua huuhtelukapasiteettia suuremman ainemäärän johdosta. Useimmissa Ecotechnics-huoltolaitteissa huuhtelutoiminto on automaattisena.